Thursday, March 31, 2011

Kentang Goreng Sedapnye~


You light up my life,
You give me hope, to carry on.
You light up my days
And fill my nights with song.

Rollin' at sea, adrift on the waters
Could it be finally, I'm turning for home
Finally a chance to say, "Hey, I Love You"
Never again to be all alone.


cc : You~


Tuesday, March 29, 2011

Thursday, March 24, 2011

PadaMu Kasih

Kembaraku,
Keseorangan..
Biar di jembala mentara..
Dan di bahu gunung berapi..
Pasrah ku abadi untukMu..

Perit dugaan..
Berliku jalan..
Masih keseorangan..
MencariMu..
Mencari cintaMu Oh Tuhan..
Aku tak kesalkan kehilangan dulu..

Ku tinggalkan cintaku
Suatu ketika dulu
Pedihnya hanya Kau yang tahu
Semuanya kerana patuh kepadaMu
Oh Tuhan..
Ku ingin berdamping denganMu..
Oh Tuhan..
Dampingi aku..

Tuhan..
Ampunkanku..
Dosa-dosaku..
Tabahkan hatiku..
Jauhkan ia dari anasir syaitan..
Sesungguhnya aku tidak lepas dari mereka..

Wahai Tuhan yang membolak-balikkan hati..
Tetapkan hatiku dalam keimanan..
Jangan biarkan aku jatuh ke dalam lembah yang hina..
Sungguh, aku takut akan seksa Mu di esok hari..
Jadikan aku hambaMu yang solehah..
Kurniakan kepadaku rasa kesyukuran yang tinggi..
Rasa gentar di hati bila disebut namaMu..

Aku malu menyedari bahawa sesungguhnya aku terlalu jauh dariMu..
Apakah Kau akan menerimaku sebagai hambaMu di esok hari?
Kenalkah Engkau kepada aku nanti?
Aku sujud kepadaMu ya Allah..
Tuhan yang menciptakan sekalian alam..
Allahuakbar..
Ampunkan aku Wahai Tuhanku..

Monday, March 21, 2011

26 . Oh Bukan Saya.


Saya Masih 23. =)


Birthday Cake orang 26 tahun camni la dia..

A Day With Nature



They never fail to cheer me up..








It's Allah whom I should thank.
And to you yang setia menemani.
Anytime, Anywhere..

=)

Location : Bukit Cherakah, Section 8, Shah Alam.

p/s : Ada 2 tempahan cupcakes minggu ni..nanti sekali upload je suma gambar cupcakes..
InsyaAllah everything will turn out right.. Amin..

Thursday, March 17, 2011

17 March 2011



Memang hidup ni susah..
Bukan untuk aku je..
Untuk semua orang..
Macam Jepun sekarang ni..
Lepas satu, satu lg musibah datang..
Gempa bumi, tsunami, nuclear ape tu meletup, dah sekarang salji pulak..
Dengan tak cukup bekalan makanannya, sejuk kemain plak..
haih..macam mana lah agaknya kalau kita kat tempat diorang kn?
Dah rasa macam kiamat betul agaknya..
Hmmm...Yang aku ni..
Tetap tak pandai nak bersyukur..
Asik nk sedih2~ Nak down..
Dah memang benda takleh wat pape fawi oi..
Nak wat camne lagi..
Takkan nak sedih je camtu..
Belajarlah bersyukur..

Kesedihan itu diantara dua kegembiraan..
Sabar lah..Banyak2kan doa kalau dah takleh nk wat ape..

Monday, March 14, 2011

Maktok Pernah Cakap...

tidur.. mimpi diyana..

telefon...telefon berbunyi...telefon.. err...angkat

"assalamualaikum!" , *mmm sape plak tepon pepagi nih?*mamai*

"assalamualaikum!" , *mmm suara macam sedare.. tapi.. mmmm*mamai lg*

"alooo? boleh cakap dengan fawizah?" , *mmm...dia tau nama aku la..tak salah nombor la ni*masih mamai*

"aloo?? aloo? fawiiii~" , *oh dia cakap 'fawi' so dia seorang kawan, bukan sedare*dah sedar*

" *letak telefon* " , *blur* .


telefon berbunyi lagi...

"hello~eh diyana! kita baru mimpi awak tadi!"

"woooooo~ yeke? kita baru balik ni, jom g breakfast?"

nyenyenyeh~
tapi tak jadi pegi, dia ada hal.. lain kali lah diyana.. lama tak jumpa awak kan..
padahal umah kat belakang je..~


p/s: Maktok kate, kalau kita mimpi seseorang tu, maknanya orang tu nak jumpa kita..
wah~ !



Friday, March 11, 2011

Bukan Aku Yang Tulis Entri Ni

Pada pendapat aku, tidak salah "memilih" pasangan..
Bagi aku, aku tak boleh settle down je dengan mana-mana lelaki yang "baik"..
Bagi aku, pasangan yang aku perlukan adalah yang beragama..
Bagi aku, ramai orang yang "baik" tetapi tidak menjaga agama..

Aku bukan memilih kawan..
Kalau kawan, aku kawan je dengan siapa-siapa yang nak berkawan dengan aku..
Aku suka, sebab mana tahu aku dapat bantu mereka sedikit sebanyak..
Orang kata, berkawan biar seribu, berkasih biar satu..

Tapi aku memilih pasangan hidup yakni ayah kepada anak-anak aku..
Yang satu ni.. Yang bukan beribu ni..

Bagi aku, aku mungkin boleh settle down dengan orang yang biasa2 saja..
Tapi aku tak boleh settle down kalau anak-anak tak dapat didikan yang sepatutnya dari ibu dan ayah mereka..

Bagi aku, anak itu AMANAH yang besar untuk kita tampung..
Bagi aku, ada anak itu bukan untuk saja-saja..
Bukan sebab dah kahwin ; patut ada anak dan anak dilayan ala kadar sahaja..
Setakat diberi makan minum, pakaian, tempat tinggal..

Bagi aku, aku belum bersedia, ilmu teramat kurang, amalan teramat sedikit..
Aku tidak layak untuk pasangan yang aku impikan itu..
Bagi aku, aku "belum" layak untuk pasangan yang ku impikan itu..
Aku nak layakkan diri aku untuk orang yang sebegitu..


Monday, March 7, 2011

Plagiarism

Intan Maisarah nak g rumah kak fawi buat cupcake sama sama.pastu bangga ckp sara buat sendir

sendiri*

Friday, March 4, 2011

Mengapa Dibenci

Dibenci kerana tidak dikenali. Membenci kerana tidak mengenali.
Dunia menyaksikan bagaimana Rasulullah SAW dibenci, dicaci, dan dimaki. Rasul Allah yang sangat penyayang, penyabar, dan bijaksana itu tidak logik dibenci.. Tidak logik dibenci oleh yang mengenali beliau s.a.w.. Kenalilah Rasullullah saw.. Ikuti sunnahnya.. Supaya lebih mendalam kecintaan kepadanya..

Setiap apa yang kita lakukan, ada dua mata yang memerhati.. Satu yang menyokong, satu yang membenci. Jadi bersabarlah kerana dunia tidak menjanjikan apa2 selain permainan semata2.. Wallahua'lam..

Entri untuk menambah peringatan kepada diri..

Tuesday, March 1, 2011

I untuk Itik

a- ijaaa tengok ni saye wat "i"
i- ohhh pandainyee wat "i"
a- ni "itik" die.

i- "itik"???

i- oh.. titik....
a- titik!