Sunday, May 31, 2009

Aliah yang tag saye...

1. kalau anda jadi orang terkaya didunia?
aku akan jadi orang paling bongkak.
aku dah tak jadi baik.
aku tiba2 jadi tamak haloba.
aku jadi bangga diri dan lupa daratan.
aku taknak jadi orang terkaya.
em. kalau pun tetibe aku dapat duit bebilion-zilion,aku amik.
aku bagi mak bapak aku, simpan sikit untuk belanja anak2 belajar, saving untuk masa depan family, setakat boleh hidup cukuplah..
yg lebih2 tu aku nak bagi kat orang2 miskin, smpai takde lagi orang miskin dalam dunia ni.
suoh dorg amik duit tu wat modal beniage. jgn gune utk makan je.

2. Kalau anda jadi orang terseksi didunia?
haaa..? aku jadik orang yang paling takde maruah dalam dunia ni. aku rase nak blasah diri sendiri, maki hamun diri sendiri, suoh orang lain maki hamun skali. huhuhu.. mestila aku tekejut bangat apsal aku tibe2 transform jadik tak cukup kain ni?
aku rase aku tak join pun jadik transformers..

3. kalau anda perlu terjun tingkat ke-100 untuk membuktikan cinta anda?
cinta kepada siapa? Aha... itu soalan aku pada engkau wahai pemberi soalan.
kalau kat orang, aku suoh die je terjun. kalau die nak aku mati, sah-sah die tak sayang aku kan.
so, pegi mati la kau. huhu kasornye..tak baik ckp cmtu kat orang..

4. kalau orang kata blog awak teruk nak m*mp*s?
bior le... hihi, keje aku bukan untuk menghiburkan engkau.. aku bukan dayang engkau..

5. kalau keluarga anda yang menentukan teman hidup anda?
Takdelah. keluarga aku bukan macam tu..

6. kalau tiada lagi hari esok?
takpelah, lusa ade.. huhu memain pulak aku ni.
aku kena slalu bersedia, kot-kot esok hari aku mati.
kena mintak maaf kat semorang, pastu jangan wat dosa lagi..
kena slalu berdoa,
slalu mengaji,
selalu bertaubat pada Allah. sbb kita ni pelupa. kejap baik kejap jahat plak.

7. kalau orang yang anda benci berada didepan anda ?
aku akan kate "hai...." sambil senyum dan melambai-lambaikan tangan. yeke?
ntah. aku benci sape eh? tak dapat bayangkan la.

8. kalau anda berpeluang masuk Fear Factor dan makan benda2 pelik?
aku taknak pn peluang tu. buat ape bg aku peluang tu? kau nak masuk ke wahai pemberi soalan? nanti aku kabo kan kat encik tivi tu ye..

9. kalau ibubapa anda tiada pada pagi esoknya?
aku doakan ibubapa aku sejahtera, Allah ampunkan dosa. Penat ibu bapak aku jaga aku dari kecil. korbankan macam2 untuk anak2, banyak pahala mereka ya Allah, kau sentiasalah beri rahmat ke atas mereka.. emm, mak ngan bapak slalu pagi2 kuar g keje.. huuuuu

10. kalau anda berjumpa dengan orang artis/selebriti yang paling anda minati. nyatakan nama artis/selebriti tersebut?
alahai... emm.. sape ye.. same je kan semua? orang jugak kan.. entah la, tak penah terpikir..

11. kalau diberi lesen untuk membunuh, siapa yang akan anda bunuh?
nyamukk!!!! ishhhhhh..... slalu kacau org tido memalam tau!!!

12. kalau orang kata anda kacak/cantik ?
So? setitik usaha aku pun takde untuk paras rupa nih. kau pujalah penciptanya. hemm.. sebenarnye kau nak ape?

13. kalau anda ada penyakit AIDS pada usia yang muda?
Mungkin Allah sayang aku, Allah nak hapuskan dosa aku..biarlah sakit di dunia, ya Allah ampunkanlah segala dosaku..

14. kalau anda terpaksa mengorbankan cinta anda untuk orang lain?
tak kisah pun, Allah kan ade.

15. kalau anda memenangi anugerah? dan anugerah apa yang anda inginkan?
anugerah... em....anugerah orang yang paling paling paling tak perlukan anugerah.. ahaaaa ok tak?

16. kalau anda berpeluang mengahwini bangsa asing, bangsa asing mana yang anda inginkan?
taknak. aku nak orang melayu. pendekar timur. macam pendekar mustar.

17. kalau anda terpaksa berpisah dengan orang tersayang?
kerana Allah, aku relakan.. Dia lebih mengetahui apa yang baik untuk aku. aku terima dengan hati yang cekal insyaAllah..

18. kalau ramai yang tidak puas hati dengan anda kerana mereka cemburu dengan anda?
jadi? tu bukan masalah aku. nak cemburu pn watpeeeee lahai...

19. mengenai orang yang tag kamu ini;
Aliah ni kan, die kan, cakap laju wo..
pastu kan, die ni cakap ganaz wo..
tapi hati die lembut sebenarnye... eleh eleh eleh..
haha, kitorang rapat. da mcm org gaji ngan majikan. tak gitu aliah? haha

mari mengetag :
-fairuz
-adib
-naju
-kakngah
-aliah lagi. haha
-pojan
-mimi.
-sape2 yang bace, haaaa jujur ye.. kalau bace, kena buat.

5 comments:

fay said...

kakngah bace dan ditag.
kene buat 2 kali ke?
haha~

mEgaLomAniA said...

hahaha...kak fawi jahat gle..hahaha...jap..sape majikan?sape org gaji?akk org gaji ek?aliah majikan?hahaha...aliah hati lembut?yeke?asal aliah tak rs?

fawizah said...

eleh sudah la lu aliah... we know.. WE know.. ngeahahahahha gelak jahat

kakngah, takyah la wat 2 kali.. muak org nk bace nnt.. haha tp kalau versi split identity ok gak..

mEgaLomAniA said...

hahaha..dh lame tak dgr kak fawi gelak jahat..mcm mn ek?hahaha

najwa saifudin said...

alamakk...
banyak dah kena tag. sempat ka tak buat nie?
:P