Tuesday, September 8, 2009

Lagi tentang sahabat

Dulu.. ada orang penah cakap kat aku..
"Sikit² kawan, abis saya ni macam mana? Skrg fawi ramai kawan, tgk la satu hari nanti fawi akan jadi mcm saya. Takde kawan. Masing² dah sibuk dengan hal masing.. Percayalah"

So?

Bukan aku tak percaya. Tapi bila putarkan balik ayat kau tu. Memang betul pun, satu hari nanti kawan² semakin hilang.. Jadi, waktu belajar ni lah, aku layan kawan² aku. Sbb satu hari nanti, aku akan hilang satu persatu. Waktu tu lah waktu yang paling sedih bagi aku. SEDIH!

(T_T) nangesssss......

Kalau engkau, engkau nak aku bagi perhatian kat engkau. Kalau engkau betul2 nak jdkan aku isteri engkau. Engkau rilek lah. Sbb kalau betul aku jadik isteri engkau, dah tentu² la perhatian aku bagi kat engkau. So? Tak usah gabra ye.


Oh tapi itu zaman dulu. Engkau sekarang dah kahwin. hehe..

Eh korang, camane plan kita lepas kawin nanti, kita duduk sekampung nak? hihihi..

13 comments:

nuradajz said...

hahaha..nak duduk sekampung ke fawi?ehhe..

memg pun bila kita nih "berkasih", belum ap2 kita dikatakan asyik pentingkan kawan je. Tapi, hakikatnya, kita survive pun sebb adenyer kawan2 kat sisi.

Satu hari nanti, kita akan hilang kawan2 kita. Masing2 akn ada kehidupan sendiri. Mungkin itulah kali terakhir kita akn bergurau bersama dia. Kita sendiri pun tak tahu ap yang akn berlaku.

Yg pasti, dh rasa sedih bila kenangkan sekarang dah 3rd year. Tinggal ckit je masa nak spent dengan kawan2 yg dh susah senang bersama selma 3/5 thn nih.

********HARGAILAH KAWAN2 KITA SELAGI BERKESEMPATAN

V said...

dengar cakap robek tu...haa, sape2 yg bace nih..
hargai AKU nih~ hahaha

lalalalaaaa~

[aku macam budak xmkn saman kan??]

redline7™ said...

uuuu.. nanges2... hak3

fawizah said...

tanak dok sekampung ngan robek.

lalalala~

mimiemonImagination said...

owh dah kawen...rase mcm tau je sape org tu..hehe..
jum dok sekampung fawi..ley mie dtg mkn kukis..wee~

fawizah said...

haha.. kukis aje tau eh??

abes mimi nak masak ape utk fawi?

lasagna!! alangkah bestnye kalau dapat dok sekampung.. haha

elmi elmo elmu said...

kawan2 ku hebat.
boleh menulis blog.
cermat cekap dan betol.
hehe.
aku memg lucky je pasal kwn2..
tak penah nyesal kwn2 ngn korg..
korg best cam nini cokolat colop

nuradajz said...

tk nak eh fawi???huuu`

takpelah..ku membawa diri lah gni..hahahaha

Mursyidi said...

biase la tu fawie..xde yg kekal..wat la macam mane pun =')

fay said...

ijah,
kwn ijah tu kate bes cm nini cokolat colop :P

klakaaa..
p/s: kukis ijah lagi sedap. haha.

fawizah said...

haha..
kawan2 ijah memang klakaa..
hahaha

p/s: raye nnt wat same2 aaaa.. untuk umah punye.. letak ingredients lebeh..

a k u n a b i l a ~ said...

wahh, nabila syg kak amat n rakan2 yg laen..sob2, sdeynye dh 3rd yr..wuuu, baru nk bknalan ngn kak amat n lelaen..huhu..jom kite wat pkampungan sndiri..kt oversea nk? haha~

mimiemonImagination said...

haha..fawi nak ape?
lasagna,bolognese,cabonara..ckp je jer.. no hal lah..

*erk kite sekampung la kn sbnrnye?elmi,fawi.nab,adib..
kg kite adalah selangor..! tapi suma jaoh2..huhu*